Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Yatırım Finansman Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Duyarlılığını İki Sertifikayla Belgeledi

İş dünyasında kadın varlığının güçlenmesini destekleyen Yatırım Finansman, bu konudaki duyarlılığını KAGİDER Fırsat Eşitliği Sertifikası (FEM) ve Escarus Cinsiyet Eşitliği Programı Sertifikası (CEPS) alarak belgeledi.

Kadın istihdamının ekonomik gelişim için önemli kaldıraç noktalarından biri olduğu düşüncesiyle iş dünyasında kadın varlığının güçlenmesini destekleyen ve bu amaçla kurum bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik pek çok projeyi hayata geçiren Yatırım Finansman, bu konudaki duyarlılığını KAGİDER Fırsat Eşitliği Sertifikası (FEM) ve Escarus Cinsiyet Eşitliği Programı Sertifikası (CEPS) alarak belgeledi.

İşe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerde cinsiyet eşitliği doğrultusunda etkin adımlar atan şirkette kadın çalışan oranının yüzde 47 yönetici pozisyonundaki kadın oranının ise yüzde 45 seviyesinde olması, çeşitliliğe ve fırsat eşitliğine dayanan insan kaynakları politikasının en somut göstergelerinden birini oluşturuyor.

Yatırım Finansman Genel Müdürü Ömer Eryılmaz, “Finans sektörü, kadın istihdamının yarıyı aşkın olduğu ender sektörlerden biri ve bu yönüyle kadının iş dünyasındaki varlığı açısından son derece önemli bir noktada yer alıyor. Sektörümüzdeki kadınların işe alımdan başlayarak; terfi, ücret, ailevi yükümlülüklerin anlayışla karşılanması, seslerini duyurmak gibi iyileştirme bekledikleri çok önemli konular mevcut. İş dünyasında cinsiyet eşitliğine inanan bir kurum olarak, bu konularda ortaya koyduğumuz çabayı KAGİDER Fırsat Eşitliği Sertifikası (FEM) ve Escarus Cinsiyet Eşitliği Programı Sertifikası (CEPS) alarak belgelemiş bulunuyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadının güçlenmesine duyarlılığımızı gösterirken, diğer yandan sektör genelinde olumlu ilerleme sağlanması açısından örnek olduğumuza inanıyoruz” dedi.

İlgili Yazılar
Devamını oku

MAPFRE Sigorta’da Üst Düzey Atama

MAPFRE Sigorta’da üst düzey bir atama gerçekleşti. MAPFRE Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığına Böke Bacakoğlu atandı. MAPFRE…
Devamını oku

Kobiler güler yüzlü hizmet bekliyor

Sendeo, Dünya KOBİ Günü vesilesiyle KOBİ’lerin beklentilerini incelediği araştırmadan öne çıkan başlıkları açıkladı.  Yapılan araştırmada rekabetçi fiyat kadar…