Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Adform FLOW’a PwC’den saydamlık ve verimlilik onayı

Dijital kampanya yaşam döngüsünün tümünü kapsayan tek bağımsız global kurumsal teknolojisi olan Adform, modern pazarlamacıları saydam ve verimli araçlarla destekleyen bağımsız ve entegre reklam platformu PwC tarafından tasdiklendi.

İngiltere’de ISBA ve AOP tarafından gerçekleştirilen iki yıllık kapsamlı araştırma projesinin duyurulması ile dijital reklam endüstrisiyle ilgili önemli bilgiler ortaya koyuldu. PwC tarafından yürütülen araştırma ile dijital tedarik zincirini haritalayan kapsamlı bir inceleme gerçekleştirildi. Rapor, reklam harcamalarının ortalama yüzde 49’unun yayıncılara hiçbir zaman ulaşmadığını ortaya koyarken, %15’lik tutarın “bilinmeyen kıyılara” gittiğini gösterdi.

Bu durum, reklam verenler ve yayıncılar için benzer şekilde kritik iş etkileri ortaya çıkaran standart eksikliği sebebiyle uzun süredir karmaşık ve dağınık programatik endüstrisine yöneltilen eleştirileri açıklıyor. Adform’un saydamlık konusundaki odağı ve sektör lideri çözümler sunmaya olan bağlılığının süregelen bir parçası olarak, şirketin üst yönetimi, Adform’un kısa süre önce tanıttığı Adform FLOW platformunu yine PwC’deki bu ekibin kapsamlı biçimde test etmesini talep etti.

PwC ekibi, önce ana verimlilik ve saydamlık ölçütlerini belirlediler. Örnek bazlı gerçekleştirdikleri sıkı incelemeleri ve uygulamalı testleri sonucunda, yeni Adform FLOW platformunun Adform teknoloji çatısındaki teknoloji ve veri fiyatlandırması ile medya maliyetlerinde %100 saydam olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca Adform DSP ve DMP arasında %100 kitle eşleşme oranının yanında, %100 doğru raporlama ve platform ile Adform teknolojileri arasında sıfır tutarsızlık olduğunu doğruladılar. Son olarak, rapor Adform FLOW kullanılan belirli ana günlük iş akışları boyunca %24 ile %60 arasında, önemli verimlilik artışları olduğunu kaydetti.

Adform, var olan dağınık nokta çözümü kurulumlarının aksine, tam entegre bir reklam platformu yaratarak bu saydamlığı ve etkinliği sağlamayı başardı.

PwC Partneri Sam Tomlinson, “PwC’deki ekibimiz bu yılın başında ISBA ve AOP ile yayımladığımız programatik çalışmanın altını çizen güvenilir ve saydam bir pazarlama ekosistemine tam olarak bağlıdırlar. Bu bağlamda, Adform’un teknoloji çözümlerini bağımsız teste tabi tutarak saydamlığa bağlılığını sergilediği bu adımı atmasından dolayı heyecanlıyız” dedi.

Adform FLOW, pazardaki saydamlık eksikliği ve büyüyen bölünmeye bir çözüm olarak üç yıl önce konseptleştirildi. Bunun için bir reklam teknoloji platformunun reklam veren, ajans ve yayıncıların işlerini kolaylaştırmadaki rolünü baştan tasarlaması gerekti.

Adform CEO’su Troels Jensen, “Adform, sektörün kalan kısmından farklı bir yaklaşım izleme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Adform, bağımsız tam entegre bir pazarlama platformu olarak, saydamlık, gizlilik ve veri sahipliği olanakları sunuyor. Müşterilerimiz sonuçları elde etmede bize güvenebilir ve biz de gelecekte Adform FLOW’un tam potansiyelini sergileyebileceğimiz ve müşterilerimize yatırım geri dönüşü (ROI) sunabileceğimiz yeni fırsatlara açığız” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar