Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

FinTech sektörünün 3 dev ismi Amani AI’ın danışma kurulunda

Dr. Soner Canko, Fineksus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve Fintech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı, FinTech şirketi Amani AI’ın danışma kuruluna katıldı.

Canko, Tombalak ve Yazıcı finans sektöründe dijital müşteri edinimi hizmeti veren Amani AI’ın lokal ve global büyüme stratejilerine katkı sağlamaktan sorumlu olacak.

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika pazarları için esnek ve tamamen modüler bir kimlik doğrulama platformu oluşturma vizyonuyla kurulan FinTech girişimi Amani AI, sektörün güçlü isimlerinden oluşan danışma kuruluyla operasyonlarına hız verdi. Finansal teknolojiler alanında yapay zeka destekli çözümler sunarak uzaktan müşteri edinimini sağlamayı, banka ve finansal kurumlarda iç ve dış sahtekarlığı azaltmayı, maliyetleri önemli ölçüde düşürmeyi ve müşteri deneyimini geliştirmeyi amaçlayan Amani AI; Türkiye finansal teknolojiler sektörünün önemli isimleri Dijital CEO Dr. Soner Canko, Fineksus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve FinTech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı’yı danışma kurulu üyesi olarak atadı. Türkiye FinTech ekosisteminin üç önemli ismi, Amani’nin Türkiye’deki büyüme stratejilerine katkı sağlamaktan sorumlu olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Amani AI Kurucusu Hamid Khan, Türk FinTech ekosisteminin yakından tanıdığı üç değerli ismin Amani AI danışma kuruluna katılmalarının kendilerine büyük güç verdiğini söyledi. Khan, “Özellikle Türkiye, Ortadoğu ve Afrika pazarları için esnek ve tamamen modüler bir kimlik doğrulama platformu oluşturma vizyonumuz var. Yerleşik süreçleri temelden dönüştürmeyi, sahtekarlığı azaltmayı, uyumsuzluğu ortadan kaldırmayı, maliyetleri önemli ölçüde azaltmayı ve müşteri deneyimini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’de finansal teknoloji sektörünün gelişiminde önemli katkıları bulunan Dijital CEO Dr. Soner Canko, 18 yıldır Türkiye’de kara para aklanmasının önlenmesi çözümlerinde pazar lideri olan ve mali suçların önlenmesi için yapay zeka destekli çözümleri sunan Fineksus’un kurucusu Mehmet Ali Tombalak ve FinTech İstanbul Kurucu Ortağı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Yazıcı’nın şirketimizin danışma kurulunda yer almaları bizim Türkiye pazarına ilişkin amaçlarımıza daha kısa sürede ulaşmamızı sağlayacak ve vizyonumuza önemli katkılarda bulunacaktır” diye konuştu.   

Soner Canko kimdir?

Kariyerine 1990 yılında başlayan Soner Canko, sırasıyla Procter & Gamble, Citibank, HP, Bileşim A.Ş. ve First Data gibi kendi alanında lider çeşitli uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2010 yılında Ziraat Bankası Bireysel Bankacılık, Operasyonlar ve Teknoloji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Canko, 2011-2020 yılları arasında ise Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 30 Nisan 2020’de BKM’deki görevinden ayrılan Dr. Soner Canko, FinTech İstanbul Kurucu Üyeliği ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinin yanı sıra Türkiye’de blockchain ekosistemini oluşturmak için çalışan ve kâr amacı gütmeyen Blockchain Türkiye Platformu’nun da eş başkanlığını yürütüyor.

Mehmet Ali Tombalak kimdir?

Kariyerine 1989 yılında başlayan Mehmet Ali Tombalak, Fineksus’dan önce sırasıyla Probil, Eastnets ve Netaş gibi kendi alanında lider şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2002 yılında Fineksus’u kuran Tombalak bugün, Hong Kong’dan İngiltere’ye 29 ülkede ödeme işlemlerinden kara paranın engellenmesine kadar uçtan uca çözümler sunmak için yazılım ve hizmet sağlayan operasyonu yönetiyor. Tombalak’ın sektördeki 30 yılı aşkın tecrübesi ve RegTech endüstrisinin sürekli değişen taleplerini karşılayan Fineksus; 18 yıllık bilgi birikimiyle Türkiye’de bankacılık sektörünün yüzde 95’inden fazlasına sunduğu uyumluluk ve finansal mesajlaşma çözümleriyle pazar lideri konumundadır. AML uyumluluğunun ve finansal mesajlaşmanın daha verimli ve etkili yoluna değer katacak çözümleriyle küresel çapta büyümeyi hedeflemektedir.

Selim Yazıcı kimdir?

FinTech İstanbul’un Kurucu Ortağı Prof.  Dr Selim Yazıcı aynı zamanda İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü öğretim üyesidir. Marmara Üniversitesi, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde, Sigortacılık Bölümü‘nde 2009-2016 yılları arasında misafir öğretim üyesi olarak “E-Sigortacılık” dersini vermiştir. 2019 yılından bu yana misafir öğretim üyesi olarak Özyeğin Üniversitesi, Financial Engineering and Risk Management (FERM) Yüksek Lisans Programı’nda Financial Technologies dersini veren Yazıcı, Girişimcilik, Finansal Teknolojiler, Dijital Sigortacılık, Proje Yönetimi, İş Sürekliliği Yönetimi, İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik ve Örgütsel Davranış konularında da dersler vermektedir.

İlgili Yazılar