Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

3’üncü e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, İlk Kez Hibrit Olarak Düzenlenecek

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Bu konuda duayen kabul edilen, 20’ye yakın konuşmacının sunumlar yapacağı etkinlik, kişisel verilerin korunması konusunda bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Etkinlik, COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl hibrit etkinlik formatına uygun şekilde, hem fiziksel olarak hem de çevrim içi şekilde gerçekleştirilecek. Etkinliğin fiziksel bölümüne; protokol, konuşmacılar, sponsorlar ve basın mensupları kabul edilecek. Etkinliği takip etmek isteyenler ise e-Safe’in resmi YouTube kanalı üzerinden canlı olarak izleyebilecek.

Türk Telekom’un Teknoloji Sponsoru olarak desteklediği etkinliğin açılış konuşmalarını; Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ve e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş yapacak. Zirveyi; aralarında CEO’lar, CTO’lar, CSO’lar, siber güvenlik uzmanları, bilişim uzmanları, hukukçular, bilişim sistemi yöneticileri, adli bilimler alanında çalışan uzmanlar, medya temsilcileri ve akademisyenlerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde siber güvenlik alanında çalışan personelin takip etmesi bekleniyor. Etkinliğin diğer sponsorları arasında ise Abaküs, HAVELSAN, Keenetic, Kognitek, Privia Security, Strix Cyber Security, Trend Micro, Türksat ve wiseback bulunuyor.

e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş, konuyu, hem teknik hem de hukuki yönden masaya yatıracak olan zirve ile ilgili şunları söyledi: “Kişisel verilerin korunması, siber güvenlik kavramı ile pek çok yönden paralellik arz ediyor ve bu nedenle genellikle siber güvenlik alanında faaliyet gösteren firmaların faaliyet alanına giriyor. Ancak siber güvenlik, ağırlıklı olarak teknik yönleri ile ele alınan bir konuyken kişisel verilerin korunması, hukuki yönü çok daha ağır basan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, hem toplumda hem de sektör firmalarında, işin, özellikle de hukuki yönüyle ilgili bir farkındalık eksikliği olduğu gözlemleniyor. Bu yönüyle etkinliğimizin, başta siber güvenlik firmaları olmak üzere tüm ilgilenenler açısından çok faydalı olacağına inanıyorum.”

3’üncü e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi ile ilgili detaylı bilgiye, etkinliğin resmi web sitesi olan https://e-safe.org/ adresinden ulaşılabiliyor.

İlgili Yazılar