Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Platin Bilişim’den Siber Güvenlik Kariyer Desteği

Kariyerini Hack’letmeyen Kadınlar etkinliğinde bilgi teknolojileri alanında uzmanlaşmak isteyen genç bilişimcilere tavsiyelerde bulunan Platin Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Pınar Bamyacı dünya genelinde 4,7 milyon siber güvenlik personeline ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

ISACA İstanbul ve Binyaprak ev sahipliğinde düzenlenen  “Kariyerini Hack’letmeyen Kadınlar” etkinliğine katılan Platin Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Pınar Bamyacı, siber güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen genç bilişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Global arenada bilişim sektörünü başarı ile temsil eden iş insanları ile siber güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen yeni mezunları bir araya getiren etkinlikte konuşan Pınar Bamyacı, yeni teknolojiler ve trendler hakkında gençleri bilgilendirdi.

Kariyerine siber güvenlik alanında yön vermek isteyen ve hali hazırda bu alanda çalışıp firmaların nasıl bir politika izlediğini görmek isteyen kadın bilişimcilerin katıldığı etkinlikte ilham veren başarı hikayeleri tüm boyutları ile ele alındı.

Platin Bilişim olarak Türkiye’deki kadın mühendis sayısını artırmak ve bilişim sektöründe yetişmiş işgücü soruna çözüm olmak için birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllarda Yıldız Teknik Üniversite’sinde öğrencilerle bir araya geldik ve özellikle genç kızlarımızı siber güvenlik alanında kariyer yapmaları için cesaretlendirdik. Pandemi süreci ile beraber etkinliklerimizi online mecralara taşıdık” şeklinde konuşan Pınar Bamyacı, gençlere yapay zeka alanında uzmanlaşmalarını tavsiye etti.

Sektörde nitelikli uzman açığının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Bamyacı,

2021 yılına kadar 3,5 milyon siber güvenlik işi ortaya çıkacak. ISC araştırma verilerine göre;  4,7 milyon siber güvenlik personeline ihtiyaç duyulurken, dünya genelinde şu anda sadece 2,8 milyon siber güvenlik yazılımcısı bulunuyor. Türkiye’de açığı kapatmak için oldukça anlamlı projeler yürütülüyor. 2020-2021 eğitim sezonunda Teknopark İstanbul’da Türkiye’nin ilk siber Güvenlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin faaliyete geçmesi ve 2021 yılında ise Türkiye’nin ilk siber güvenlik kuluçka merkezinin açılacak olması bizleri  mutlu eden haberler arasında yer alıyor. Platin Bilişim olarak eğitim alanında sosyal sorumluluk projeleri odaklandığımız konuların başında geliyor” dedi.

Platin Bilişim Akademisi’nin lise ve üniversitelerle stratejik ortaklık yapacağını da belirten Bamyacı sözlerine şöyle devam etti:

Ülkemizin küresel siber güvenlik pazarından hak ettiği payı alması için proje geliştirmeye devam edeceğiz.  

Ahlaklı hacker’lara ihtiyaç artıyor!

 “Pandemi süreci ile beraber siber saldırıların daha da artmasıyla bankalarda, perakende ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketler ile kamu kurumlarında güvenlik yatırımları artış gösterdi.  Yapay zeka teknolojilerinden faydalanan siber korsanların saldırıları,  boyut değiştirdi ve bambaşka bir kimliğe büründü. Bu nedenle genç bilişimcilere bilgisayar ve elektronik mühendisliği dışında yapay zeka mühendisliği alanında da en güncel teknolojileri takip etmelerini öneririm. Kızlarımızın bilişim teknolojileri alanında eğitim görmesi ülkemiz için çok kıymetli.  

Şu anda 15,8 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan küresel siber güvenlik pazarının 2025’te 22,2 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Dünyanın her yerine lokasyon bağımsız hizmet sunabiliyor olmamız ve yetişmiş işgücü açığı;  birçok fırsatı da bünyesinde barındırıyor.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

Cybercube için başvurular devam ediyor

“Siber güvenlik” alanında faaliyet gösteren girişimciler, Teknopark İstanbul ile projelerini hayata geçirecek. Siber güvenlik hızlandırma ve kuluçka programı…