Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

EY Türkiye 210 yeni mezunu bünyesine kattı

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young), pandeminin işgücü piyasasında etkilerini hissettirdiği 2020’de 210 yeni mezunu bünyesine kattı. 

Türkiye’de yeni mezunlar tarafından en çok tercih edilen firmalardan biri olan uluslararası deneyim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young), pandeminin işgücü piyasasında etkilerini hissettirdiği 2020’de de yeni mezunlara iş fırsatları yaratıyor. EY Türkiye, yeni dönemde 210 yeni mezunu bünyesine katarak ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı desteği sürdürüyor. Bu yıl yaklaşık 8000 yeni mezun EY ailesine katılmak için başvuruda bulunurken, EY Türkiye’nin çalışan sayısı, kadrosuna dâhil olan yeni mezunlarla birlikte 1.700 kişiye ulaştı. EY, dünya çapında 5 kıtada 60’dan fazla ülkede çalışan odaklı, güven düzeyi yüksek işyeri kültürlerini araştıran ve analiz eden Great Place to Work® Enstitüsü’nün 2020 Avrupa Araştırması’nda “Avrupa’nın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri” arasında yer alıyor.

EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, konu ile ilgili şunları söyledi:  “EY olarak; köklü kurum kültürümüz ile yeni mezunların iş yaşamlarındaki ilk adımlarını atmalarını ve Türkiye’nin gelişmiş ekonomiler arasında yer almasına destek olan işler yapacakları bir geleceğe sahip olmalarını sağlıyoruz. Yeni mali yılda yeni mezun 210 arkadaşımızın işe alım süreçlerimiz kapsamında aramıza katılmasının yanı sıra, 322 çalışanımız bir üst pozisyona terfi etti. Geçtiğimiz mali yılda ise 375 kişi şirketimizde staj yapma imkânı buldu. Önceliğine insanı alan bir işveren markası olarak hedeflerimiz doğrultusunda önce çalışanlarımızdan başlayarak, müşterilerimiz ve bağlı bulunduğumuz tüm çevrelerle birlikte bu dünyaya kalıcı bir miras bırakacağımıza inanıyoruz.”

Dünya genelinde 150’den fazla ülkede 300 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteren EY, 2020 mali yılında total olarak 37,2 milyar dolar gelir kaydetti. EY gelecek dönem için ise çalışan eğitimi, denetim inovasyonu, ileri teknoloji çözümleri ve stratejik ekosistem iş birliklerine 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Oryantasyon süreci hakkında

Bu yıl Ocak ve Mayıs ayları arasında EY Türkiye web sitesinde yayınlanan ilana yapılan başvurular arasında yapılan ön eleme sonucu adaylar genel yetenek ve yabancı dil sınavlarına girmeye hak kazandı. Bu aşamaları da başarıyla tamamlayan adaylardan sorumlu ortaklar ve yöneticilerle gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda 210 yeni mezun EY Türkiye’de çalışmaya hak kazandı. EY Türkiye, pandemi dolayısıyla yeni mezun oryantasyonunu bu yıl ilk kez dijital platformlar üzerinden gerçekleştiriyor. 5 Ekim haftası online oryantasyon eğitimi ile EY’daki kariyerlerine ilk adımlarını atan yeni mezunlara, 5-30 Ekim tarihleri arasında ise kıdemli danışmanlar tarafından online teknik eğitimler verilecek. Yeni mezunlar eğitimlerini tamamlamalarının ardından EY Türkiye ailesinin en yeni üyeleri olarak, EY’ın İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ofislerinde denetim, vergi, strateji & kurumsal finansman ve danışmanlık gibi birçok farklı alanda görevlerine başlayacaklar.

İlgili Yazılar