Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Kredi Kayıt Bürosu’na IDC Türkiye’den Birincilik Ödülü

IDC Türkiye CIO Summit Ödülleri kapsamında KKB’nin Kurumsal Mimari ve Süreç Yönetimi ekibinin hayata geçirdiği “Kurumsal Performans Yönetimi Uygulaması” İşin Geleceği – Metrics & KBIs kategorisinde birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Bu sene 11.’si düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit, “Yeniden icat için yarış: Dijital dönüşümü hızlandırmak için liderler buluşması” teması ile gerçekleştirildi. IDC Türkiye CIO Summit kapsamında verilen ödüllerde, Kredi Kayıt Bürosu (KKB), Süreç Performans Göstergelerinin Ölçümlenmesi ve Raporlanması projesi ile ödüle layık görüldü. KKB, hayata geçirdiği bu proje ile kurum içinde önemli noktaların izlenmesini sağlayarak, kurumsal verimliliğin artırılmasını hedefledi. Aynı zamanda üretim hattının merkezinde olan süreçler ile üretim hattının çıktılarını ve çalışmasını kalite ve zaman olarak doğrudan etkileyen, kurum içi taleplere ilişkin tüm süreçlere ait anahtar performansları da anlık olarak izlenebilir bir yapıya dönüştürdü.

KKB’nin Kurumsal Mimari ve Süreç Yönetimi ekibinin hayata geçirdiği proje kapsamında ITIL ve COBIT 5 ile uyumlu bütünsel bir bakış açısına ulaşmak için meta-model tasarımından denetime kadar iş süreçlerini standartlaştırmak için bir yaklaşım oluşturuldu. Bunu daha ileri seviyeye taşımak adına, uçtan uca bir performans yönetimi altyapısı kuruldu ve her iş süreci için temel performans göstergeleri tanımlandı.

KKB Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Serdar Çolak, “KKB olarak 25 yıldır başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere tüm sektörlere sunduğumuz yenilikçi ürün ve çözümlerin devamı için geliştirdiğimiz projelerle kurum içinde dinamik ve öngörülebilir bir yapı kurmaya önem veriyoruz. Bu bakış açısından hareketle kurum stratejilerimizi her yıl gözden geçirip yeniliyor, kurumsal ve bireysel seviyeye yönelik hedefleri ve performans göstergelerini belirliyoruz. Bütüncül bir bakış açısına sahip olmak adına günlük operasyonların performansını detaylı olarak ölçmeyi hedefleyerek Süreç Performans Göstergelerinin Ölçümlenmesi ve Raporlanması projemizi hayata geçirdik. ITIL ve COBIT 5 ile uyumlu bütünsel bir bakış açısına ulaşmak için meta-model tasarımından denetime kadar iş süreçlerimizi standartlaştırmak için bir yaklaşım oluşturduk. Bir sonraki seviye için, uçtan uca bir performans yönetimi altyapısı kurduk. Bu ihtiyaçlara dayanarak, her iş süreci için temel performans göstergeleri tanımladık. Deneyimli ve alanında uzman ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda hayata geçirdiğimiz Süreç Performans Göstergelerinin Ölçümlenmesi ve Raporlanması projemizin IDC Türkiye tarafından ödüllendirilmesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.

İlgili Yazılar