Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Masterpass ile ön ödemeli kartlarla da hızlı güvenli ve kolay alışveriş

Ön ödemeli kartların kullanımı yaygınlaşırken, hızlı ve güvenli dijital ödeme platformu Masterpass de kabul edilen kartların sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak İninal’ın da entegrasyonu ile Masterpass’te kartları kullanılabilen e-para kuruluşlarının sayısı 5’e ulaştı.

Ödeme sistemleri teknolojilerinin lideri Mastercard, değişten tüketici tercihlerine yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Artan finansal okuryazarlığa paralel olarak tüketicilerin kendi ihtiyaçlarına uygun finansal araçlara yönelmesi ön ödemeli kartlara ilgiyi de artırırken, Masterpass de ön ödemeli kartların entegrasyonuna hız verdi. Halihazırda Papara, Turkpara, Pep ve Paycell’in ön ödemeli kartlarının kabul edildiği platforma İninal’ın entegrasyonu da tamamlandı. Böylece ön ödemeli kartları Masterpass’te kullanılabilen e-para şirketlerinin sayısı 5’e çıktı.

Pandemi dönemiyle birlikte e-ticaret ve online alışverişte de ciddi bir ivme yaşandığına dikkat çeken Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, “Bireysel bilinçlenmeye ek olarak, finansal sistemin dışında kalan bireylerin de sisteme dahil edilmesinde önemli bir rol oynayan ön ödemeli kartların önemi COVID-19 ile daha da arttı. Ön ödemeli kartlar hem fiziksel hem de online alışverişlerde kredi ya da banka kartından farksız kullanılabiliyor. Biz de bu dönemde ön ödemeli kartların Masterpass entegrasyonuna hız verdik. Son olarak İninal’ın entegrasyonunu da tamamlayarak ön ödemeli kartların kullanıldığı e-para şirketlerinin sayısını beşe çıkardık. Bu alandaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok yakın zamanda yeni e-para şirketlerini de sisteme dahil ederek, daha fazla kullanıcının Masterpass’in hızlı ve güvenli ödeme altyapısından faydalanmasına imkân vereceğiz” diye konuştu.

İlgili Yazılar