Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Micro Focus, Research in Action (RIA) tarafından BT ve Kurumsal Hizmet Yönetiminde Lider Olarak Konumlandırıldı

Akıllı Yaklaşım, Sunduğu Yetenekler ve Düşük Sahip Olma Maliyeti sebepleriyle Lider olarak konumlandırılan Micro Focus SMAX, artık Avrupa ve Güney Amerika’da hizmet olarak sunulacak

Micro Focus, bugün yaptığı açıklamayla Service Management Automation X (SMAX) ile Research in Action (RIA) Vendor Selection Matrix™: BT ve Kurumsal Yönetim, Pazar Lideri olarak konumlandırıldığını duyurdu. Güvenilir bir ESM çözümü olarak konumunu güçlendiren Micro Focus SMAX, kısa süre önce IDC MarketScape: ITSM 2020 Vendor Assessment’ta Önemli Oyuncu,  The Forrester Wave™: Enterprise Service Management, Q4 2019’da Lider olarak konumlandırıldı.

Bu aydan başlayarak Avrupa ve Güney Amerika’da Bir Hizmet olarak Yazılım (SaaS) biçiminde sunulan SMAX, Micro Focus müşterilerine bir hizmet olarak sunulmanın da aralarında yer aldığı, AWS, Azure ve Google Cloud Platform ile bulutta ya da kurum içinde kullanım gibi en geniş dağıtım seçenekleriyle sunuluyor.

Research In Action’dan Eveline Oehrlich, “Micro Focus SMAX çözümü, BT ekiplerine mobil özellikler, sosyal iş birliği, anında çeviri, sanal temsilci ve sohbet robotlarının da anında devreye alınabilmesini içeren farklılaştırılmış ve etkileşimli bir kullanıcı deneyimini yaratma olanağı sağlıyor. Bu çevik yeteneklerin üzerine, açık buluta, iş ortaklarının SaaS yapısına ve kendi Micro Focus SaaS yapılarına esnek kurulum ve öngörülebilir lisans seçenekleri de Micro Focus ve SMAX BT/ESM çözümünü akıllı bir tercih haline getiriyor” dedi.

Micro Focus CPO’su Tom Goguen ise “Micro Focus SMAX, Bir Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) ya da genel ve özel bulutlarda konuşlandırılabilen modern bir buluta özel çözüm olarak kurulabilmesiyle, dünyanın ilk ve tek makine öğrenimi ve analitik temelli kurumsal hizmet yönetimi çözümüdür. Kodsuz ve buluta özel yapısı, Micro Focus, SMAX’ı, özelleştirmelere güvenen tedarikçilerin olağan maliyeti ve riski olmadan, müşterilerimiz için yeni inovasyonlar ile hızlı ve sürekli olarak yenileyebilir. Kurumsal Hizmet Yönetimi için RIA Tedarikçi Seçim Matrisinde SMAX için yüksek müşteri memnuniyeti ve sıra dışı fiyat/değer oranlarının da bunun doğrudan sonucu olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa merkezli büyük bir perakende şirketinin BT/ESM servis yöneticisi, “Çeşitli ITSM araçlarından SMAX’a geçiş yapmak, altyapı, yönetim ve çalışan (TCO) sahip olma toplam maliyetlerimizi önemli ölçüde düşürürken, müşterilerimize hizmet sağlama yeteneğimiz inanılmaz biçimde arttı. Merkezi hizmet portalı, ekosistemimizdeki dört ana ayağa hizmet sunuyor ve mağazalarımıza kurumsal hizmet sevkiyatını kolaylaştırma açısından büyük fark yaratıyor” dedi.

SMAX, aşağıdaki yetenekleri ile TCO maliyetini düşürüp değer oluşturma süresini kısaltıyor:

  • Ek ücret olmadan ürünün çekirdeğine gömülü ve ayarlanmış makine öğrenimi
  • Destek taleplerinin otomatik kategorizasyonu ve olay paternlerinin otomatik analizi
  • Doğal dil işleme yapabilen Akıllı Sanal Temsilci ile servis ekibi maliyetini düşürmek ve son kullanıcılara anında çözüm sunabilmek
  • Otomatik bilgi içeren makaleler yaratma
  • Uygulama sürelerini ve güncellemelerini (SaaS müşterileri her zaman son sürüm güncellemesi alacaktır) dramatik biçimde artıran, tamamen kodsuz kurulumlar
  • Saydam, esnek ve ölçeklendirilebilir ödemeleri mümkün kılan basit bir abonelik modeli

Afrika’nın önde gelen ticari bankalarından birinin BT Hizmet Yönetimi Başkanı, “Micro Focus SMAX, akıllı kendin hizmet al sunumlarını en başından itibaren hızlandırmamızı sağladı. Ayrıca SMAX’ı asgari özelleştirmeyle adapte ettik ve böylece müşterilerimiz için yeni ve zengin deneyimler için kullanıma hazır süreçleri ve kuralları mümkün hale getirdik. Sonraki adımımız, hızımızı ve hizmet güvencemizi daha da artırmak üzere, Micro Focus Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) teknolojisi ile desteklenen otomatik olay çözümüne geçmek olacak” dedi.

SMAX’ın Avrupa ve Güney Amerika’da bir hizmet olarak sunulmasına ek olarak, yakında çıkacak 2020.05 ürün güncellemesinde doğal Kurulum Yönetimi Sistemi (CMS) de yer alacak. Bununla, UCMDB’den çift yönlü veri birleştirme ile açığa çıkan verilere anında erişim sağlanabilecek ve bunlar, SMAX Studio’da iş akışlarını modellemede kullanılabilecek. Micro Focus, SMAX için sürekli güncelleme sağlamanın bir parçası olarak, Kasım 2019 güncellemesinde özel Kubernetes hizmetleri aracılığıyla Amazon Web Services EKS’ye ve Microsoft Azure AKS’ye kurulum seçenekleri sunmuştu.

Kurumlar, bulundukları pazardaki dönüşen talepleri karşılayabilmek için arka ofis operasyonlarını baştan düşünmek durumundalar. SMAX, makine öğrenimi altyapısı ile tüm çalışanlara bağlı, otomatik ve bilgiye dayalı deneyimler sunuyor. Bu da, Micro Focus’un dijital dönüşüm yarışında müşterilerin var olan ve yeni teknolojiler arasında köprü kurmasına yardımcı olduğu alanlardan sadece birisini oluşturuyor.

İlgili Yazılar